Suomi English
Uutiset
Uutiset

Kanteleen Voima irrotti tuulivoimahankkeet omaan yhtiöön

Julkaistu: 24.09.2010

Kanteleen Voima on siirtänyt liiketoimintakaupalla tuulivoimaliiketoimintansa täysin omistamalleen Puhuri Oy:lle. Puhuri Oy on perustettu toteuttamaan Kanteleen Voiman käynnistämät tuulivoimahankkeet, joista pisimmällä on Raahen Kopsaan sijoittuva hanke. Puhuri Oy:n toimitusjohtajana toimii Antti Vilkuna, joka on myös muun muassa Kanteleen Voiman toimitusjohtaja.

Tavoitteena valtakunnallisesti merkittävä tuulivoimayhtiö
Puhuri Oy tulee olemaan Kanteleen Voiman osakkaiden ensisijainen tuulivoimatyökalu. Yhtiö hakee tällä hetkellä uusia hankkeita ja keskittyy saattamaan nyt käynnissä olevat hankkeet investointivalmiiksi. Investoitavien tuulipuistojen rakentaminen ja käyttäminen tulee vaatimaan yhtiölle oman ammattitaitoisen organisaation, jota nyt ryhdytään kokoamaan, toteaa toimitusjohtaja Vilkuna.

Puhuri Oy on tällä hetkellä Kanteleen Voiman 100 % omistama tytäryritys. Kanteleen Voiman ja tulevaisuudessa myös Puhurin pääomistaja on Katternö-ryhmä Pietarsaaresta. Muita merkittäviä omistajia ovat Kaakon Energia Imatralta ja Suomen Voima Uudeltamaalta.

Kopsan hanke etenee
Raahen Kopsassa on ollut käynnissä ympäristövaikutusten arviointi (YVA), kaavoitus ja tuulisuusmittaukset. YVA-selostus jätetään viranomaiselle arvioitavaksi tänä syksynä. Nimellisteholtaan 2,3 – 5 MW:n tuulivoimaloita harkitaan alueelle 21-30 kpl, joten koko puiston teho voisi olla 63 -150 MW:a. Tuulipuiston rakentamisen arvioidaan ajoittuvan vuosille 2012-2014.

Kanteleen Voimalla on ollut muita hankkeita Raahen alueella, jotka kaikki ovat siirtyneet uuden yhtiön hallintaan. Raahen hankkeet ovat Mattilanperän ja Piehingin seudulla ja niissä on juuri alkamassa YVA.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Antti Vilkuna 0440 220 919
tekninen päällikkö Pauli Maaninka 050 4549 289

Lähde: Kanteleen Voima Oy